Home SportBorilački sportovi Sarajlija Ahmed Vila napada titule dvije promocije u narednih mjesec dana

Sarajlija Ahmed Vila napada titule dvije promocije u narednih mjesec dana

by A. J.

Ispred bivšeg FFC šampiona i ponajboljeg mladog MMA borca iz regije, Ahmeda Vile, dva su vrlo zanimljiva testa u idućih mjesec dana. Prvo će u Beču napasti titulu promocije Vendetta, dok će se malo nakon toga, u Sjevernoj Irskoj, boriti za naslov promocije Cage Legacy.

Za Ahmeda Vilu (7-1) to će biti prve dvije borbe izvan okvira FFC promocije, još od sredine 2015. godine. Njegova priča ide tako da je krajem 2015. godine napustio Sarajevo, preselivši u Stockholm, gdje se odmah priključio Allstars trening centru. Kao zamjenski borac uskočio je na FFC 23 event u Beču, gdje je savladao Viktora Halmija, osvojivši pojas lake kategorije kada automatski ulazi na velika vrata na balkansku MMA scenu. Napustio je laku kategoriju da bi napao pojas u svojoj prirodnoj kategoriji, do 66 kilograma, no tu borbu gubi od Filipa Pejića. Zadnji FFC nastup imao je u aprilu prošle godine, kada je savladao Tilena Kolariča, gušenjem u prvoj rundi.

Ahmed Vila (Vendeta XV)

Od tada nije nastupao, a sada je dogovorio dvije borbe u veoma kratkom periodu. Već ranije je ugovorio majski nastup u Sjevernoj Irskoj, no sada je dogovorio i još jednu borbu i to za samo deset dana. U Beču će napasti novi pojas, ovog puta promocije Vendetta, a očekuje ga domaći borac porijeklom iz Čečenije, Hasan Hamzatov. U pitanju je mladi borac koji je slavio u svih pet svojih dosadašnjih nastupa.

U Sjevernoj Irskoj će se Ahmed Vila boriti 12. maja, a za pojas promocije Cage Legacy će mu se suprotstaviti Declan McAleenan, čiji profesionalni MMA score iznosi 4-1.

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More