Home SportNogomet Imad Rondić briljirao u debitantskom nastupu za prašku Slaviju

Imad Rondić briljirao u debitantskom nastupu za prašku Slaviju

by A. J.

Mladi bh. reprezentativac Imad Rondić, za nepunih mjesec dana otkako je potpisao za omladinski pogon Slavije iz Praga ubilježio je i debi za prvu ekipu ovog slavnog kluba.

“Džeko dobio nasljednika u Češkoj”, glasio je naslov prije desetak dana. Kako to biva, dežurni kritičari su to komentirali kao izdavanje “čekova bez pokrića” i skeptično su ispratili ovaj transfer, međutim…

Imad Rondić, sarajevsko dijete, koji je još dojučer igrao protiv vršnjaka iz Krupe, Radnika, Slobode…, briljirao je u debitantskom nastupu za prvi tim praške Slavije. Debi, asistencija za gol i izboren penal za uvjerljivu pobjedu od 5:0 protiv Vikotorije Žižkov.

Rondić je ušao kada je bilo 2:0 za Slaviju, a onda se razigrao. Imad je bio najmlađi akter na utakmici.

Zanimljivo da je struka Slavije planirala da do proljeća nogometni biser iz BiH igra za mladi (21) kultnog českog kluba, ali nakon samo dvije utakmice glavni trener ga je počastio zavidnom minutažom u prvenstvenom susretu.

“Sretan sam i ponosan. Bilo je super. Bit će svakom utakmicom sve bolje, hvala mom rođaku Senadu Kadiću i ocu Samiru”- priznao je Rondić u poruci svom rođaku Senadu Kadiću, koji je sa njegovim ocem Samirom Rondićem bdio nad njegovom karijerom dok je Imad igrao za Mladost i juniore Sarajeva.

Tako se to radi u Evropi. Po nekim našim “rogobatnim” pravilima Rondić bi još plaćao članarinu i čekao da li će neko od privilegovanih otkazati u omladinskoj selekciji kako bi se selektori smilovali i nagradili njegove dobre igre. U Slaviji su svjesni da imaju novog Džeku i svoj su najveći potencijal stavili u izlog, na teren. A tu je “Ronda” neumoljiv.

BiH može biti sretna što u Češkoj ima istinskog dragulja. Veliko je ovo priznanje i za njegove bivše trenere za Dženana i Ervina Uščuplića, Husrefa Musemića i ostale koji su dali nemjerljiv doprinos u razvoju ovog bh. dragulja čije vrijeme nesumnjivo dolazi.

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More