F-35 u plamenu: Procurili novi snimci nesreće sa nosača USS Karl Vinson

Autor: A. J.

Datum:

AMERIČKI ratni avion pete generacije F-35 se u januaru srušio na palubu USS Karl Vinson pri čemu je povrijeđeno 6 mornara. Neposredno prije udara u palubu, pilot se bezbjedno katapultirao.

Novi video koji očigledno prikazuje najmoderniji avion američke mornarice kako pada u Južno kinesko more pojavio se na mreži u ponedeljak. Na snimku se vidi kako se F-35 zapalio i na spektakularan način pao u okean, dok ljudi na nosaču aviona trče ka mjestu incidenta.

Još jedan snimak pomenute katastrofe je ranije postao viralan – međutim, na njemu nije prikazan trenutak kada je avion pao sa američkog nosača USS Karl Vinson u vodu. Avion se srušio 24. januara prilikom procedure slijetanja. Na snimku za nadzor se vidi kako je plamen odmah zahvatio avion, te se on nagnuo na lijevu stranu, klizeći po palubi, a zatim pao u vodu.

To je treći incident da se F-35 srušio u okean – prije samo nekoliko mjeseci, F-35B sa broda HMS Kvin Elizabet Kraljevske mornarice pao je u Sredozemno more, a prije toga, 2019. godine, u okean je pao i japanski F-35.

Komentiraj