Facebook i Instagram mogli bi prestati s radom u Europi

Autor: A. J.

Datum:

FACEBOOK i Instagram mogli bi prestati s radom u Europi, objavila je kompanija Meta u svom godišnjem izvještaju. Prema informacijama koje su objavili, sve je to zbog problema s novim europskim propisima koji sprečavaju prenošenje, pohranjivanje i obradu podataka korisnika iz Europe na američkim serverima, prenosi index.hr.

Kako prenosi Euronews, u svom godišnjem izvještaju američkoj Komisiji za vrijednosne papire i burze Meta je prošlog četvrtka upozorila da će, ako se ne usvoji novi okvir, kompanija biti primorana ugasiti Facebook i Instagram u Europi. Meta navodi da je obrada korisničkih podataka između zemalja ključna za poslovanje i ciljanje oglasa.

“​Ako nismo u mogućnosti prenositi podatke između zemalja i regija u kojima poslujemo, ili ako nam je zabranjeno dijeljenje podataka s našim proizvodima i uslugama, to bi moglo utjecati na našu sposobnost pružanja usluga, način na koji pružamo usluge ili našu sposobnost ciljanja oglasa”, stoji u izjavi.

U slučaju da ne bude donesen novi okvir, “vjerojatno nećemo moći ponuditi niz naših najznačajnijih proizvoda i usluga, uključujući Facebook i Instagram, u Europi”, rekli su iz Mete.

Komentiraj