Gradski odbor HDZ Mostar: Izmjene Izbornog zakona su prijeko potrebne

HDZGradski odbor Hrvatske Demokratske Zajednice (HDZ) BiH Mostar održao je redovnu sjednicu na kojoj je raspravljao o pripremama za izbornu 2018. godinu.

Kako je saopćeno iz tog gradskog odbora, razmatrane su stranačke aktivnosti, stanje oko procesa donošenja budžeta za Grad Mostar u 2018. godini i aktualna politička situacija u Mostaru s posebnim osvrtom na prijeko potrebno usvajanje izmjena Izbornog zakona BiH u skladu s presudama Ustavnog suda BiH.

“Izmjene Izbornog zakona BiH su nam potrebne kako bismo konačno imali ustavan, demokratski i bez diskriminacije izbor vijećnika u Gradsko vijeće Grada Mostara”, navode iz Gradskog odbora HDZ-a.

Posebna pozornost je posvećena temi budžeta Grada Mostara za 2018. godinu. Na sjednici Federalne vlade usvojena je dopuna Zakona o budžetima u Federaciji BiH, a s tom izmjenom osigurava se kroz Zakon o budžetima tehnički način donošenja budžeta za Grad Mostar zbog specifične situacije.

U skladu s tim, Gradski odbor smatra da se budžet za 2018. treba objaviti što prije kako bi se moglo nastaviti s započetim projektima infrastrukture, uređenja gradskih javnih površina i rješavanja komunalnih obaveza.

Gradski odbor HDZ-a je razmotrio rad u proteklom periodu i planove stranačkih aktivnosti za 2018. godinu, s posebnim naglaskom na rad s temeljnim organizacija HDZ-a BiH na području Mostara.

Izvještaj o radu i planove za 2018. godinu podnijeli su predsjednica GO Zajednice žena Mostar Zdenka Leženić i predsjednik GO Mladeži Marko Zovko, stoji u saopćenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to top
Close