Interventna policija upala u zagrebačku vilu i spasila Kineze

KINESKI državljani bili su zatvoreni u dvije vile na širem području grada Zagreba, u jednoj vili od 800 kvadrata zatečena su 42 kineska državljana, u drugoj od 400 kvadrata zatečeno je 19 kineskih državljana. Od tog broja, dvojica Kineza bili su čuvari i radili su za Hrvate koji su vodili operaciju.

48-godišnji Hrvat osumnjičen je da je iznajmio dvije navedene kuće koje su bile opremljene tek minimalnim uvjetima potrebnima za stanovanje, dok je drugi, 51-godišnjak s područja Zagreba, žrtve dovezao u Republiku Hrvatsku. Namamili su ih obećanjima o lakoj i legalnoj zaradi, a onda su ih zatvorili, oduzeli dokumente i tjerali da za njih mjesecima vrše računalne prevare.

U noći na četvrtak policija je izvela koordiniranu akciju upada u obje vile, a cilj je bio zateći žrtve u činjenju računalne prijevare.

“Radilo se o površinski velikim objektima pa je angažovan veliki broj djelatnika interventne policije. Nasilno su ušli u dva objekta na području Zagreba. Trebali su što prije ući i staviti pod nadzor situaciju i spriječiti da se unište dokazi. Jedan policijski službenik ozlijeđen je prilikom upada”, rekao je Damir Barić, komandir interventne policije.

Pogledajte policijsku akciju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to top
Close