Subota, 19 Juna, 2021
HomeVijestiRegionInterventna policija upala u zagrebačku vilu i spasila Kineze

Interventna policija upala u zagrebačku vilu i spasila Kineze

KINESKI državljani bili su zatvoreni u dvije vile na širem području grada Zagreba, u jednoj vili od 800 kvadrata zatečena su 42 kineska državljana, u drugoj od 400 kvadrata zatečeno je 19 kineskih državljana. Od tog broja, dvojica Kineza bili su čuvari i radili su za Hrvate koji su vodili operaciju.

48-godišnji Hrvat osumnjičen je da je iznajmio dvije navedene kuće koje su bile opremljene tek minimalnim uvjetima potrebnima za stanovanje, dok je drugi, 51-godišnjak s područja Zagreba, žrtve dovezao u Republiku Hrvatsku. Namamili su ih obećanjima o lakoj i legalnoj zaradi, a onda su ih zatvorili, oduzeli dokumente i tjerali da za njih mjesecima vrše računalne prevare.

U noći na četvrtak policija je izvela koordiniranu akciju upada u obje vile, a cilj je bio zateći žrtve u činjenju računalne prijevare.

“Radilo se o površinski velikim objektima pa je angažovan veliki broj djelatnika interventne policije. Nasilno su ušli u dva objekta na području Zagreba. Trebali su što prije ući i staviti pod nadzor situaciju i spriječiti da se unište dokazi. Jedan policijski službenik ozlijeđen je prilikom upada”, rekao je Damir Barić, komandir interventne policije.

Pogledajte policijsku akciju.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments