Kako imati više seksa?

Autor: A A

Uređeno:

Svi to žele češće, ali ostvariti to može biti izazov. Zauzeta ste osoba, imate posao , ili možda više od jednog posla. Imate familiju, prijatelje, hobije, brige i sve te odgovornosti. Može biti teško pronaći vrijeme da sve to uklopite, ali još uvijek morate naći vrijeme da se ¨unesete ¨ako još uvijek možete uhvatiti zanos.

Bilo da ste sami ili u paru, evo nekoliko strategija koje će vam pomoći da imate više seksa.

Sredite misli u glavi

Da li vam samopouzdanje smeta da ga ostvarite? Ako je tako, prije svega zapamtite da ste zgodni i sjajni kao što jeste! Ipak, ovu potragu možete iskoristiti za više seksa kao dobru odskočnu dasku za neke druge pozitivne promjene u svom životu.

“Morate se [osjećati] najbolje što možete”, rekao je umjetnik iz New Yorka Sucklord, koji je rekao da je prošlog ljeta postavio svoj rekord u seksu svih vremena. “Morate biti u dobroj formi. Moraš izgledati dobro. Morate biti društveno angažovani. Moraš nešto da radiš sa svojim životom.” U suštini, rekao je, ne možete biti “jadno govno s kojim niko ne želi da razgovara.”

Kako imati više seksa?
Kako imati više seksa? (Foto: Ilustracija)

Vjerovatno niste! Međutim, poruka je ovdje jasna: pomirite se sa sobom u drugim područjima svog života prije nego što krenete tražiti ispunjenje kroz češći seks. Ne morate imati savršen život, ali vam je potrebno samopouzdanje koje proizlazi iz osjećaja da imate kontrolu nad stvarima. Postanite najbolja verzija sebe kako biste se osjećali mirno kada ste sami i privući ćete više ljudi koji žele biti s vama.

Budite u redu sa samoćom ili u seksualnoj suši

Seksualne suše su stvar – za one u paru i samce. Ponekad ćete jednostavno doživjeti sušu, i to je u redu. Ako ništa drugo, pomoći će vam da cijenite intimnost još više kada je vratite.

“Najbolji trik je biti zadovoljan samim sobom. Ako izlazite s nekim da bi  ispunili  neku rupu [jer] to radite iz nekog osjećaja neispunjenosti takvi će te i ostati”, rekao je Sucklord. “Ali ako u sebi imate osjećaj ispunjenosti i zapravo vam niko ne treba, tada postajete jači i imate nešto više da ponudite jer dolazite sa samopouzdanjem.”

Sve je to pošteno i istinito, ali šta je s tim kada niste toliko u potrazi nego  u stabilnoj – stagnirajućoj – vezi?

Razgovarajte sa svojim partnerom o želji da to radite češće

Uvijek komuniciraj!

Ako ste u vezi i ne mislite da je učestalost vaših nježnosti dovoljna, možete pokušati da svom partneru uvedete vrijeme za seks, ali ti pokušaji mogu imati različite rezultate. Prvo morate doći do korijena problema, što znači da ćete možda morati voditi neugodan razgovor. Ne mora biti neugodno, naravno, ali ako niste navikli razgovarati o ovim stvarima, možda i jest.

Budite iskreni, pričekajte opušteni trenutak i recite im da vaše potrebe nisu zadovoljene i da bi ste željeli  istražiti opcije kako bi imali učestaliji i bolji seks. Pokušajte sa istinom: recite im da volite da budete intimni s njima i da želite da to radite češće, tako da možete zajedno pronaći raspored i rutinu koja odgovara oboma.

Ako ih ne zanima seks, razgovarajte o tome zašto. Pomozite im da sami sebi pomognu. Ako to ne uspije, ozbiljan razgovor je u redu – problem bi mogao biti u tome što vas dvoje niste  seksualno kompatibilni ili što se drugi dijelovi veze raspadaju. A ako želite više seksa, ali ne želite ga imati sa svojim partnerom, nemojte lagati o tome. Vaš ključ za više seksa može biti razgovor o otvaranju veze ili njenom prekidu i traženju negdje drugdje. (Ako je to slučaj, pogledajte korake 1 i 2 iznad i počnite iznova.)

Posvetite se seks potrazi

Ako razgovarate sa svojim partnerom i otkrijete da ste usklađeni u misiji da ostvarite više i češće, sjajno. Sljedeći korak je da shvatite kako to izgleda s vašim užurbanim životima. Nije baš seksi planirati ove stvari, ali to je ono što ćete možda morati učiniti.

Odvojite određeno vrijeme za ovu posebnu aktivnost, a zatim se držite svog plana. Uskoro će to postati manje ograničena stvar već nešto čemu se radujete kao prirodni dio vaše sedmice.

Komentiraj