Ahmed Vila (MMA Pretorian Sarajevo)

Sarajlija Ahmed Vila napada titule dvije promocije u narednih mjesec dana

Ispred bivšeg FFC šampiona i ponajboljeg mladog MMA borca iz regije, Ahmeda Vile, dva su vrlo zanimljiva testa u idućih mjesec dana. Prvo će u Beču napasti titulu promocije Vendetta, dok će se malo nakon toga, u Sjevernoj Irskoj, boriti za naslov promocije Cage Legacy.

Za Ahmeda Vilu (7-1) to će biti prve dvije borbe izvan okvira FFC promocije, još od sredine 2015. godine. Njegova priča ide tako da je krajem 2015. godine napustio Sarajevo, preselivši u Stockholm, gdje se odmah priključio Allstars trening centru. Kao zamjenski borac uskočio je na FFC 23 event u Beču, gdje je savladao Viktora Halmija, osvojivši pojas lake kategorije kada automatski ulazi na velika vrata na balkansku MMA scenu. Napustio je laku kategoriju da bi napao pojas u svojoj prirodnoj kategoriji, do 66 kilograma, no tu borbu gubi od Filipa Pejića. Zadnji FFC nastup imao je u aprilu prošle godine, kada je savladao Tilena Kolariča, gušenjem u prvoj rundi.

Ahmed Vila (Vendeta XV)

Od tada nije nastupao, a sada je dogovorio dvije borbe u veoma kratkom periodu. Već ranije je ugovorio majski nastup u Sjevernoj Irskoj, no sada je dogovorio i još jednu borbu i to za samo deset dana. U Beču će napasti novi pojas, ovog puta promocije Vendetta, a očekuje ga domaći borac porijeklom iz Čečenije, Hasan Hamzatov. U pitanju je mladi borac koji je slavio u svih pet svojih dosadašnjih nastupa.

U Sjevernoj Irskoj će se Ahmed Vila boriti 12. maja, a za pojas promocije Cage Legacy će mu se suprotstaviti Declan McAleenan, čiji profesionalni MMA score iznosi 4-1.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Murdoch traži od Facebooka da plaća “kredibilnim” medijskim kućama