Pele Brazil
Edson Arantes do Nascimento Pele

Legendarni Pele u bolnici zbog iscrpljenosti

Legendarni brazilski fudbaler Edson Arantes do Nascimento poznatiji kao Pele primljen je u bolnicu u četvrtak nakon što se srušio zbog iscrpljenosti. Sedamdesetsedmogodišnji Pele je trebao otputovati u London ovog vikenda na večeru koju u njegovu čast organizuje Football Writers Association (FWA).

Pele, jedini igrač u historiji koji je osvojio tri svjetska prvenstva, podvrgnut je detaljnim pregledima, a ustanovljeno je da se radi o teškoj iscrpljenosti. On redovno prima infuziju, a doktori prate njegov oporavak.

Podsjetimo, Pele je ranije tražio ljekarsku pomoć zbog problema s bubrezima i prostatom. On se smatra najboljim fudbalerom svih vremena, postigao je 1.281 gol na 1.363 utakmice tokom 21-godišnje karijere, uključujući 77 golova u 91 nastupu za reprezentaciju Brazila. Svojoj reprezentaciji je pomogao da osvoji svjetska prvenstva 1958., 1962. i 1970. godine, a FIFA ga je proglasila najboljim igračem stoljeća.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Interventna policija upala u zagrebačku vilu i spasila Kineze