Šta muškarce čini ljubomornima?

Autor: A. J.

Datum:

U većini slučajeva, smatra se da je istina da su žene sklonije iskazivanju ljubomore, ali to ne znači da muškarci nemaju problem s njom.

Neupućenom posmatraču bi moglo izgledati da je ljubomora čisto ženski “poremećaj” jer u praksi su češći ženskk ljubomorni ispadi. Istina je da su žene sklonije iskazivanju ljubomore, no to ne znači da muškarci nemaju problem s njom. Oni je samo znaju dobro sakriti, a evo što i, najviše smeta:

Muški prijatelji

Koliko god tvrdili da im ne smetaju, većina muškaraca jednostavno ne voli kad se previše druže sa muškim prijateljima. Nije stvar u tome da ne vjeruju ženama – nego ne vjeruju njima, barem je to ono što će reći.

Bivši partneri

Pogotovo ako imamo nešto lijepo za reći o njima. Iako sadašnji dječko najčešće nema razloga za brigu o bivšem dečku, ljubomora je jednostavno jača od njega.

Pažnja na društvenim mrežama

Odavno je poznato da prosječna žena na običnu sliku dobije puno više lajkova i komentara nego prosječan muškarac. Manje je poznato da prosječnom muškarcu pažnja koju dobije smeta, a još manje da mu smeta jer se zbog toga osjeća zapostavljeno.

Komentiraj